zondag 15 september 2013

Pupjes knuffelen in Polen!!

Op 22 Juli werden er bij Ela 11 pupjes geboren. Tussen de eerste 8 en de laatste 3 zat behoorlijk veel tijd en twee pupjes hebben dat niet overleefd. Negen pupjes leken het te gaan redden maar een paar dagen later overleed er toch nog een reutje.
De teller stond nu op 4 reuen en 4 teven, alle wolfsgrauw. Allemaal mooie gewichtjes en ze groeide goed.
Helaas is de Saarloos een onbekend ras in Polen en mensen daar vinden ze prachtig maar durven het uiteindelijk niet aan, bang dat ze niet om kunnen gaan met het schuwe/gereserveerde gedrag van de Saarloos. Heel sneu voor Ela dat uiteindelijk nieuwe aanstaande pupkopers op het laatste moment (na verschillende bezoekjes) toch bedankte.
Tja daar zit je dan als fokker met je 8 goed gesocialiseerde pups. Avram is een reu uit de kennel van Ela en we hebben regelmatig een goed contact. Tijd om te helpen dus!! Voor 1 pupje had ik inmiddels een nieuw huisje besproken in Nederland maar er waren er nog verschillende over.
Afgelopen donderdag vertrok ik met Sascha en Michiel, de nieuwe ouders van Bibi Jantarowa Wataha, naar Polen om hun nieuwe pup op te gaan halen.
Met Ela had ik al besproken dat ik eventueel wat extra puppen zou mee nemen naar Nederland in de hoop dat we hier sneller een nieuw huis zouden vinden.
Dan nog zou ze met genoeg puppen over blijven om die daar weer van nieuwe ouders te voorzien.
We bespraken welke pupjes het beste naar Nederland zouden gaan. Bayla, een iets wat gereserveerd pupje, zou het worden bij de teefjes. Ela was bang dat als ze dadelijk meerdere pups langer zou moeten aanhouden, Bayla de eerste zou zijn die zou "verdwijnen" in de roedel. Zij zou de meeste kans hebben om schuwer te worden naar de mens.
Okay toen nog het reutje.... Basjan was op het oog een onopvallend reutje in zijn gedrag. Ging om te rusten ook vaak apart van de hele bups liggen maar al snel bleek dat het zeker een ondernemend hondje zou worden. Hij is brutaal en stapte zo op ons af. Dus die heeft een baasje nodig die de leiding neemt.
Zo gebeurde het dus dat we met 3 puppen weer richting Nederland gingen!!

Sommige zullen me wel gek vinden om 2 puppen mee te nemen terwijl ze nog niet verkocht zijn maar voor de puppen wel de meeste kans op een nieuw en goed huis.
Ela is een goede en serieuze fokker, ouderdieren zijn volledig getest en ze doet er alles aan om ze goed te socialiseren... ik help haar heel graag!!

Zo en nu de foto's!!! (zijn er niet zo heel veel, mijn camera wil niet meer zo graag en het was ook nog zo'n donker weer)

Ons pensionnetje waar we van donderdag op vrijdag nacht verbleven!

Bibi en Basjan
 
Bietka
Bietka

Bibi
De roedel Tsjechen en wat pupjes!


2 opmerkingen:

  1. Hi Audrey,

    Ik begrijp je bezorgdheid voor de puppen, de fokker zal heel blij met je zijn. Ik hoop ook van harte dat de puppen snel goede huisjes krijgen.
    Begin dit jaar was er ook een pup (Andor) die geen tehuis konden vinden en via jou geplaatst werd, was dat bij dezelfde fokker? Misschien kan je ook wat meer vertellen over de afstamming en de gezondheidsonderzoeken, wie weet is zijn ze niet zo verwant ;).
    Kortom ik ben heel benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen